Το σουσάμι παχαίνει; – Η #mouzaki απαντάει στις ερωτήσεις σας

Το σουσάμι παχαίνει; – Η #mouzaki απαντάει στις ερωτήσεις σας

Η #mouzaki έχει κάνει το παστέλι καθημερινότητά μας. Κατά πόσο όμως γνωρίζουμε τι τρώμε; Το φυλλαράκι μας είναι εδώ για να μας λύσει όλες τις απορίες.

Τι σχέση έχει το σουσάμι με το ταχίνι;

Το ταχίνι έχει ως πρώτη ύλη το σουσάμι. Ουσιαστικά πρόκειται για πάστα πολτοποιημένου και κατάλληλα επεξεργασμένου σουσαμιού.

Το σουσάμι παχαίνει;

Τα 100 γρ. σουσάμι έχουν 576 θερμίδες και τα 100 γρ. ταχίνι 663 θερμίδες. Μην πανικοβληθείς! Σκέψου απλά ότι σε μία φέτα ψωμί μπορούν να αλειφθούν περίπου 15 – 20 γραμμάρια ταχίνι που αποδίδουν μόλις 133 θερμίδες!

Γιατί είναι καλό το σουσάμι;

Στο σουσάμι περιέχονται πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, νιασίνη, Ε), γι’ αυτό έχει και αντιοξιδοτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες πολλά μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.

Μπορεί το σουσάμι να αντικαταστήσει το κρέας;

Παρά τις φυτικές πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας που περιέχει οι οποίες πλησιάζουν τη βιολογική αξία των ζωικών πρωτεϊνών, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κρέας στη διατροφή μας!

Ιστορικά:

Το σουσάμι είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά και η καλλιέργειά του ήταν πολύ σημαντική για τους αρχαίους πολιτισμούς. Οι Ρωμαίοι άλεθαν τα σπέρματα του σουσαμιού με κύμινο για την παρασκευή μιας κρέμας που άλειφαν στο ψωμί. Οι Κινέζοι παρήγαγαν αιθάλη με καύση σησαμελαίου για την παρασκευή της καλύτερης σινικής μελάνης.

Οι Έλληνες με την #mouzaki που έφερε το παστέλι στη σύγχρονη εποχή, ανέδειξαν το σουσάμι ως την πλέον κατάλληλη τροφή για υγεία και ευεξία!

Στείλτε μας τις απορίες σας στη σελίδα μας στο facebook. Θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.

ελ