Πόσο vegan είμαστε;

Πόσο vegan είμαστε;

Πριν κάποια χρόνια αν λέγαμε τη λέξη «vegan», πολύ λίγοι θα ήταν εκείνοι που θα ήξεραν τι σημαίνει. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πλέον η vegan διατροφή αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.  Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αρχικά, vegans θεωρούνται όσοι δεν καταναλώνουν κρέας, ψάρι και οποιοδήποτε ζωικό παράγωγο, δηλαδή γαλακτοκομικά και αυγά. Πολλοί vegan είναι ακόμη πιο αυστηροί και απορρίπτουν ακόμη και το μέλι. Αυτή η επιλογή τους προέρχεται είτε για λόγους υγείας, είτε από την ανάγκη τους για αποτοξίνωση είτε λόγω πεποιθήσεων και μιας γενικότερης φιλοσοφίας ζωής.

Όπως είναι φυσιολογικό όσο αυξάνεται η «vegan» τάση, τόσο αυξάνονται και τα προϊόντα που πληρούν τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και οι εναλλακτικές στα εστιατόρια και στα σούπερ μάρκετ έχουν αυξηθεί και αυτές κατακόρυφα.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι με το χρόνο τα vegan γεύματα και προϊόντα μας αποδεικνύουν ότι μπορούν να γίνουν εξίσου, αν όχι και περισσότερο, γευστικά από αυτά που περιέχουν ζωικής προέλευσης παράγωγα. Και τρανή απόδειξη γι’ αυτό είναι σίγουρα και τα φυλλαράκια παστέλι Μουζάκη!

Το ερώτημα, λοιπόν, γυρνάει πίσω σε εμάς! Η Μουζάκη πόσο vegan είναι; 😂 Η απάντηση θα ήταν σίγουρα «Αποκλειστικά Vegan»! Και όχι μόνο vegan αλλά και χωρίς γλουτένη!

Ακόμα πιστεύετε ότι οι vegan δεν έχουν τόσες επιλογές;

Μέχρι το επόμενο blogpost,

Φυλλάκιααααα

Λίτσα

 

ελ