Νικήστε το χρόνο… τρώγοντας σουσάμι.

Νικήστε το χρόνο… τρώγοντας σουσάμι.

Στη μάχη για την νεότητα ρίχνονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, πράγμα που δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορα τα πιο γλυκά μας φυλλαράκια!

Η Μουζάκη εμπλουτίζει την καθημερινότητά σας με το πλέον αντιγηραντικό συστατικό: το σουσάμι

Τι είναι αυτό, όμως, που το κάνει να έχει τέτοιες ιδιότητες;

  • Έχει ωφέλιμα λιπαρά

Το σουσάμι είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ωφέλιμο για τον οργανισμό, γιατί περιέχει λιπαρές ουσίες σε μεγάλη αναλογία (30-40%). Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (50%), σε πρωτεΐνη (20%) αλλά και σε διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά. Γι’ αυτούς τους λόγους πρέπει να καταναλώνεται καθημερινά.

  • Είναι η φυσική σας γιόγκα

Από την Αρχαιότητα κιόλας περιγράφεται ως ένα τρόφιμο με ποικίλα θεραπευτικά αποτελέσματα. Χαρίζει ενέργεια και ήρεμη ψυχολογία όταν καταναλωθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Ευεργετικές βιταμίνες

Τελευταίες έρευνες κατατάσσουν  το σουσάμι στις πρώτες θέσεις για την αντιγήρανση και λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε βιταμίνη Ε, της βιταμίνης που φροντίζει το δέρμα μας.

  • Είναι ο βασιλιάς της αλυσίδας

Το σουσάμι αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, από τις καλύτερες ανάμεσα στα φυτικής προέλευσης τρόφιμα. Επίσης, περιέχει μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, όπως φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Με ποιο τρόπο μπορούμε να καταναλώνουμε ευχάριστα σουσάμι καθημερινά;

Φυσικά με το αγαπημένο μας παστέλι. Μία τροφή που συνδυάζει το σουσάμι με επιπλέον τροφές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, όπως οι ξηροί καρποί και το μέλι.

Σκεφτείτε: Πόσες φορές φορτώνουμε τον εαυτό μας με περιττές θερμίδες, στην προσπάθειά μας να «φάμε κάτι στα γρήγορα»; Πόσες, όμως, είναι και οι φορές που προτιμάμε να μείνουμε νηστικοί μέχρι να γυρίσουμε σπίτι, στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε το φαγητό του δρόμου;

Τίποτα από αυτά δεν πρέπει να συμβαίνει. Η λύση έρχεται με τα φυλλαράκια παστέλι Μουζάκη

Καλή μας απόλαυση.. χωρίς τύψεις!

ελ