Γιατί οι Ιάπωνες δεν παχαίνουν;

Γιατί οι Ιάπωνες δεν παχαίνουν;

Έχετε δει ποτέ κάποιον Ιάπωνα υπέρβαρο; Εμείς πέρα από τους αθλητές του Σούμο, δεν έχουμε δει και γι’ αυτό αναρωτηθήκαμε γιατί συμβαίνει αυτό! Αυτό που ανακαλύψαμε μας προκάλεσε έκπληξη γιατί δεν είναι κάποιο γονίδιο – όπως θα περιμέναμε – αλλά ο τρόπος με τον οποίο τρώνε. Πιο συγκεκριμένα:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την Ιαπωνία στην τελευταία θέση για την παχυσαρκία και στις υψηλές θέσεις για τη μακροζωία. Διαπιστώθηκε από τους ειδικούς ότι αυτό οφείλεται τόσο στη διατροφή, όσο και στη φιλοσοφία τους.

Το μυστικό της διατροφής τους, λοιπόν, βρίσκεται στη μέθοδο «hara hachi bu» που σε μια ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “κορόιδεψε το μυαλό σου”. Αυτή η μέθοδος υποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο τρώνε οι Ιάπωνες, καθώς με βάση αυτή τρώνε, αλλά δεν σκάνε! Τι σημαίνει αυτό;

Οι Ιάπωνες γεμίζουν το στομάχι τους μέχρι το 70% και όχι μέχρι το 100% γιατί ο εγκέφαλος όταν τρώμε χρειάζεται κάποια ώρα για να νιώσει το αίσθημα ότι χορτάσαμε. Αν λοιπόν με κάποιον τρόπο τον ξεγελάσουμε τότε νιώθουμε χορτάτοι. Η μέθοδος «hara hachi bu» ξεγελάει τον εγκέφαλο και έτσι καταναλώνουν λιγότερο φαγητό.

Tips:

  • Οι Ιάπωνες μασάνε τουλάχιστον 20 φορές την τροφή τους πριν καταπιούν.
  • Επίσης τρώνε αργά και με ηρεμία. Δίνουν χρόνο στο φαγητό τους και μένουν σιωπηλοί μέχρι να τελειώσουν.
  • Το φαγητό τους έχει πολλά μικρά κομμάτια για να επιβραδύνουν και άλλο τη διαδικασία του φαγητού.
  • Δεν βλέπουν τηλεόραση και δεν χρησιμοποιούν κανένα ηλεκτρονικό μέσο που μπορεί να ταράξει το γευστικό τους ταξίδι

Με αυτές τις συμβουλές, όλοι μπορούμε να τρώμε σαν Ιάπωνες!

Μέχρι το επόμενο blogpost,

Φυλλάκιααααα

Λίτσα

ελ