Έχεις κάτι στα δόντια σου!

Έχεις κάτι στα δόντια σου!

Πόσες φορές έχετε φάει μαρούλι και σας έχει μείνει στα δόντια; Πόσες φορές χαμογελάτε σε έναν φίλο σας και εκείνος κατευθείαν ξεσπάει σε γέλια; Πόσοι έχουν κάνει το κινητό τους καθρέφτη για να δουν τι φαγητό έχουν…πάρει για το σπίτι 😂

Η απάντηση είναι ξεκαρδιστική κάθε φορά! Και ενώ λέμε ότι θα προσέχουμε, πάλι το ίδιο συμβαίνει. Ποιες τροφές μας δημιουργούν τέτοιες ανησυχίες;

Πρώτοι και καλύτεροι οι σπόροι όπως chia και λιναρόσπορος. Αυτά τα μικροσκοπικά κομματάκια που εισχωρούν ανάμεσα στα δόντια μας και μας κάνουν ακόμη πιο διασκεδαστικούς από ότι ήδη είμαστε.

Άλλη τροφή είναι σίγουρα τα ποπ κορν. Είτε στο σινεμά, είτε στο σπίτι, είτε ως σνακ σε ένα ποτό, τα ποπ κορν είναι ακαταμάχητα αλλά και επικίνδυνα. Όχι απλά γιατί κολλάνε στα δόντια μας, αλλά γιατί είναι και δύσκολο να τα απομακρύνεις!

Και πάμε στις αγαπημένες μας καραμέλες που κανένας δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Οι καραμέλες κανονικά δεν κολλάνε γιατί δεν προορίζονται για να τις μασάμε. Όμως θέλουμε να ακούσουμε αυτό το «κρατς κρατς» στα δόντια μας για να πούμε ότι φάγαμε καραμέλα. Μαντέψτε τι γίνεται μετά από αυτό!

Φεύγοντας από τα γλυκά, η πιο γνωστή φράση σχετική με το θέμα είναι «Μήπως έχω μαρούλι στα δόντια μου;». Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο το μαρούλι, αλλά και όλες οι πρασινάδες, κολλάνε στα δόντια μας και δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό! Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που δεν το αντιλαμβανόμαστε οι ίδιοι γιατί η υφή πολλών από αυτών είναι λεία και δεν την καταλαβαίνουμε, μέχρι η κολλητή μας να μας το πει διακριτικά.

Επίσης δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα μπαχαρικά. Αυτά τα μικρά μαύρα και κόκκινα μπαχαρικά που τα συναντάμε είτε σε κρέατα είτε σε κάποια πιο βαριά κουζίνα, είναι πολλές φορές και αυτά που μας δημιουργούν το πρόβλημα.

Τέλος, πρέπει να πούμε και μία αλήθεια. Τα φυλλαράκια Μουζάκη δεν κολλάνε στα δόντια λόγω της προσεγμένης τους κατασκευής και παραγωγής. Είναι τόσο λεπτά που τρώγονται εύκολα και χωρίς απρόοπτα!

Τώρα που ανακαλύψαμε και παρέα τις τροφές που κολλάνε στα δόντια μας, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ξανά το οδοντικό νήμα από την τσάντα μας.

Εκτός κι αν μας αρέσουν τα αστεία χαμόγελα!

Μέχρι το επόμενο blogpost,

Φυλλάκιαααα

Λίτσα

ελ