5 + 1 τρόποι να ξυπνάτε πιο νωρίς το πρωί

5 + 1 τρόποι να ξυπνάτε πιο νωρίς το πρωί

Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί; Σας βαραίνει το πάπλωμα; Η αναβολή στο ξυπνητήρι έχει γίνει φίλη σας; Ονειρεύεστε κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες κάθε φορά που ακούτε τον κόκορα;

Αν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι δεν είστε πρωινοί τύποι! Πώς μπορείτε να γίνετε, όμως;

Πριν ξεκινήσουμε με τους 5 + 1 τρόπους για να ξυπνάτε νωρίς το πρωί, ας δούμε πρώτα γιατί θα σας ωφελήσει αυτή η συνήθεια.

  • Δεν χάνετε τη μέρα σας και έχετε χρόνο να γυμναστείτε, να διαβάσετε, να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, να πάτε μια βόλτα στον ήλιο, να βγάλετε τον σκύλο έξω και γενικά να κάνετε ό,τι με κόπο «στριμώχνετε» μέσα στη μέρα σας.
  • Μπορείτε να φάτε πρωινό με την ησυχία σας και να γεμίσετε ενέργεια και καλή διάθεση για να εκτοξεύσετε τη μέρα σας.
  • Οι πρωινές ώρες είναι οι πιο παραγωγικές. Μπορείτε να δείτε το πλάνο της ημέρας και να διαβάσετε ξανά τους στόχους σας. Με αυτόν τον τρόπο η μέρα σας θα είναι στοχευμένη και δεν θα χάσετε ούτε ένα λεπτό.
  • Υπάρχει ησυχία και χρόνος για να σκεφτείτε και να αποβάλλετε το άγχος. Ειδικά τις πιο πρωινές ώρες που τα παιδιά κοιμούνται, οι γείτονες το ίδιο, τα αυτοκίνητα είναι λιγοστά και η τηλεόραση κλειστή, είναι ιδανικές για να βρούμε τη γαλήνη μέσα μας.

Πώς τώρα θα καταφέρουμε να ξυπνάμε; Οι τρόποι είναι πολλοί και διαφορετικοί. Εσείς επιλέξτε αυτούς που δουλεύουν σε εσάς και είναι πιο αποτελεσματικοί με βάση τις ήδη διαμορφωμένες συνήθειες που έχετε.

  1. Ξεκινήστε σιγά σιγά. Μην βάλετε το ξυπνητήρι 3 ώρες νωρίτερα από την πρώτη μέρα. Βάλτε στόχο να ξυπνάτε 15 λεπτά νωρίτερα και κρατήστε το για μία εβδομάδα. Μετά κόψτε άλλα 15 λεπτά. Αυτός είναι ένας τρόπος. Ο άλλος είναι κάθε μέρα να ξυπνάτε 1 λεπτό νωρίτερα. Είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να ξεκινήσετε, αλλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα το κάνετε, καθώς το 1 λεπτό μας ξεγελάει πολύ εύκολα!
  2. Βάλτε το ξυπνητήρι μακριά από το κρεβάτι και αποχαιρήστε το κουμπί της αναβολής.
  3. Κρατήστε ημερολόγιο φαγητού και φτιάξτε το πιο λαχταριστό και θρεπτικό πρωινό. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε κάτι ωραίο να περιμένετε με το που θα ξυπνήσετε και αυτό θα σας κινητοποιήσει.
  4. Κοιμηθείτε νωρίτερα έτσι ώστε να ξεκουραστείτε αρκετά. Π.χ αν θελετε να ξυπνήσετε στις 7, σιγουρευτείτε ότι θα είστε στο κρεβάτι σας από τις 11 το βράδυ.
  5. Κάντε αυτή τη συνήθεια, challenge. Βγάλτε ένα πλάνο 90 ημερών και ακολουθήστε το για να ολοκληρώσετε την πρόκληση που βάλατε στον εαυτό σου. Αν πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει, ορίστε κι ένα έπαθλο, κάτι δηλαδή που θα κερδίσετε όταν ολοκληρωθούν οι 90 ημέρες.

Τέλος, το μεγαλύτερο κίνητρο για έναν άνθρωπο είναι οι στόχοι τους οποίους πρέπει να κατακτήσει. Αν η μέρα μας δεν μας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον και δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε μέσα στη μέρα, τότε δεν έχουμε και λόγους να ξυπνήσουμε το πρωί. Γι’ αυτό από το βράδυ, δείτε το πλάνο δράσης όλης της επόμενης μέρας και αυτό που σας ενθουσιάζει βάλτε το σε προτεραιότητα.

Σας βοήθησα καθόλου; Στείλτε μου τα σχόλιά σας!

Μέχρι το επόμενο blogpost,

Φυλλάκιααα

Λίτσα

 

ελ